from 969,00 KM
Book Now

Antalya – Nova godina 2021

Created with Sketch. Antalya,Turska
Excellent

Trajanje

Cijene pod detaljno

Vrsta Obilaska

Daily Tour

Group Size

10 people

Languages

___

Detaljan pregled

Dočekajte Novu 2021.  godinu u najljepšem gradu Mediterana.

Nijedan grad na Sredozemnom moru nema toliko mnogo za ponuditi kao Antalya – glavni grad istoimene provincije i turistički centar Turske rivijere. Atraktivne gradske četvrti, ulice ukrašene palmama i oleandrima odaju urbani stil življenja i vedar mediteranski šarm, dok njen romantični stari grad podsjeća na Bizantisku i Otomansku prošlost i nudi obilje istorijskih priča. S jedne strane Taurus planina i njeni snijegom prekriveni vrhovi u jugozapadnoj kulisi strmo odsječene Lykiske morske obale, a sa istočne strane Pamfilijske ravnice sa mirisnim plantažama limuna i narandži.

Dođite na biser Turske rivijere i doživite novogodišnju atmosferu ovog čarobnog mjesta.

 

1.DAN – 6./8./10. DAN

Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.

 

HOTELI 27.12. 29.12.
8 dana 10 dana
Porto Bello 5* – AI 969 1069
IC Green Palace 5* – UAI 1169 1299
Aska Lara 5* – UAI 1169 1299
Delphin Imperial 5* – UAI 1359 1559

 

Cijene važe za rezervacije do 31.10.2020

Ne zaboravite na neodoljive novogodišnje popuste u velikim tržnim centrima Antalije,

Gdje svjetski poznate marke daju popuste i do 75% !

 

Fakultativni izleti :

Antalya City Tour

Ova ekskurzija preporučuje se turistima kako bi upoznali najatraktivnija mjesta i shopping centre grada Antalija.

Ekskurzija počinje posle doručka i traje do kasnih popodnevnih časova. Razgledanje čuvene Konyaalti plaže, starog grada – tvrđave Kaleici, vodopada, kao i mnogih drugih znamenitosti ovog prelepog Mediteranskog grada. Turisti dobijaju informacije o historiji i kulturi ove regije u autobusu tokom panoramskog razgledanja grada. Ručak koji je uračunat u cijenu ekskurzije, gosti će imati u tipičnom turskom restoranu sa fenomenalno spremljenim turskim specijalitetima. Kupovina kože i zlata će biti u poznatim turskim fabrikama koje su u svijetu poznate po kvalitetnim proizvodima. Kasno popodne ekskurzija se završava povratkom u hotel.

 

Tursko kupatilo

Nikako ne smijete propustiti odlazak u hamam, još jedno iskusstvo nećete zaboraviti. Tretman Vam neće samo pomoći u odstranjivanju mrvih ćelija sa Vaše kože nego će i osvježiti Vaše tijelo i smiriti Vas. Teplak, hamam osoblje, pobrinuce se za Vas, ukoliko želite masažu ili nešto drugo.  Teplak, na turskom znači, ljudi koji pomažu klijentima tokom tretmana pranja i ribanja u hamamu. Ribanje (piling) čisti pore, otklanja mrtve ćelije sa kože, reguliše rad srca i krvni pritisak. Vraća koži sjaj i mehkoću.

 

Demre – Myra – Kekova

 

Ovo je jedna od najpopularnijih tura među našim programima. Jedinstveno putovanje, koje Vam pruža mogućnost, da uživate u drevnoj historiji, i ujedno opuštanje na jahti, dok posmatrate potopljena ostrva. Duž sjeverne obale, možete vidjeti ostatke kuća, fascinantan linijski niz nekropola, koji predstavlja jedinstveni primjer pogrebne arhitekture. Neizostavanlokalitet je i crkva Sv. Nikole, koji je rođen ovdje. Uživajte u ovom cijelodnevnom obilasku, u kombinaciji jahte i autobuskog prevoza.

Mira – Smješten u gradu Demre, Mira je bila jedna od najvažnijih šest likijskih gradova. Prvobitno primorski grad, koji je gomilanjem mulja iz Demre potoka, ostao udaljen nekoliko milja od mora. Ostao je napušten u IX vijeku, nakon arapske invazije. Vrijedi posjetiti grobnice i amfiteatar.

Simena (Kekova) – važi za jedno od najljepših mjesta u regionu, do koje se može doći brodom. Ono što ce Vam, privuci pažnju dok se budete približavali obali, jeste likijski sarkofag u moru.

Demre je grad, u kojem je Djeda Mraz prvi put donio radost. Ustvari, bio je to Sveti Nikola, koji je živeo i radio u Demreu, danas nama poznat kao Božić Bata. Crkva koja nosi njegovo ima, podignuta je XI vijeku.

Cayagzi – nalazi se 5km zapadno od grada Demre, u rimskom dobu poznatiji kao Andriake, ima nekoliko ruševina iz tog perioda, pristojne plaže i malu luku.

 

 

Perge, Aspendos, Side i vodopadi Manavgat

 

Perge – osnovan oko 1200 godina p.n.e, najbliži po značaju rimskih ruševina u Antaliji, vrijedi ga posjetiti.

Aspendos – Smještan malo dalje od Antalije, datira iz V vijeka p.n.e. Dobro očuvani rimski teatar, izgrađen oko II vijeka, bio je korišćen i od strane Seldžuka. Sa kapacitetom od preko 17.000, koristi se i danas za razne manifestacije i priredbe.

Side – Side je bio drevni pomorski grad Pamfilija, takođe je bio i jedan od najvažnijih trgovinskih centara u antičkom dobu, dok je danas jedan od najpopularnijih ljetovališta u Turskoj.

Manavgat vodopadi – se nalaze na rijeci Manavgat, na 3 km od grada Manavgat, u blizini grada Side. Vodopade je najbolje posmatrati sa velikih visina.

Napomena:

Organizator  zadržava pravo izmjene redosljeda pojedinih sadržaja u programu.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.

View More

Itinerary

1.DAN – 6./8./10. DAN

Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.

Included/Excluded

 • Cijena aranžmana uključuje:
 • Avio prevoz Sarajevo-Antalija-Sarajevo
 • 7 / 9 noćenja u hotelu 5* AI / UAI
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Cijena aranžmana ne uključuje:
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 10KM
 • Aerodromske takse 175KM (obavezno)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativne izlete
 • Gala večera 80-100 Eura (obavezno)

Tour Categories

City trips

Tour's Location

Created with Sketch. Antalya,Turska
Created with Sketch.
from 969,00 KM

Inquiry

Organized by

STours Agency

Member Since 2020

137 Reviews

You might also like