from 590,00 KM
Book Now

Izmir

Created with Sketch. Izmir, Turska
Very Good

Trajanje

5 dana

Vrsta Obilaska

Specific Tour

Group Size

20 people

Languages

___

Detaljan pregled

IZMIR

5 DANA / Avion

23.11-27.11.2020.

01.12-05.12.2020.

 

Izmir je jedan od najljepših i najlagodnijih deset gradova za život prema odabiru svjetske turističke organizacije, koji se smjestio na zapadnom dijelu Turske odnosno istočnom Sredozemlju. Prema veličini je treći grad u Turskoj, nakon Istanbula i Ankare. Prema vjerovanju, grad je podigao atinski mitski junak Tezej, dajući mu ime po Amazonki Smiyrni.

Izmir je danas moderan kosmopolitski grad, potpuno uređen, sa širokim bulevarima, velikim šoping centrima, šetalištima, sjvetski poznatim lancima hotela, restoranima, kafićima i diskotekama, ali i sa bogatim kulturno-historijskim nasljeđem.

 

CIJENA: 590,00 KM po osobi u DBL sobi

Za rezervacije do 25.10.2020.

 

CIJENA: 670,00 KM po osobi u DBL sobi

Za rezervacije nakon 25.10.2020.

View More

Itinerary

1. DAN, SARAJEVO – ISTANBUL - IZMIR

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodomu 2 sata prije leta. Po dolasku u Istanbul, presjedanje na let za Izmir. Nakon preuzimanja prtljage transfer do hotela, prijava te noćenje.

2. DAN, IZMIR

Nakon doručka slijedi poludnevni razgled grada. U pratnji stručnog vodiča posjetit ćemo poznatu Sahat kulu, bazar Kemeralti, otvorenom muzeju pod nazivom Izmir Agora. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje

3. DAN, IZMIR - EFESUS

Nakon doručka fakultativni izlet u jedan od najbolje sačuvanih antičkih gradova u istočnom Mediteranu. U njemu se nalazilo jedno od Sedam svjetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi.
Drevni Efes ili Efesus je izvanredan primjer lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine 2015. godine. Iskopine su otkrile velike spomenike iz doba Rimljana, uključujući Celsiusovu biblioteku, Veliki amfiteatar te ostatke slavnog Artemidinog hrama, jednog od „Sedam svjetskih čuda” koji je privlačio hodočasnike iz cijelog Sredozemlja.

4. DAN, IZMIR – ALACATI – CESME

Nakon doručka, fakultativni izlet u Alacati i Cesme. Maleno selo Alacati smješteno je na slikovitoj obali Egejskog mora, sat vremena vožnje od Izmira. Uske, kamene ulice, raznobojni krovovi kuća koje su priljepljene jedna na drugu te izgledaju kao igračke, prekrasni vrtovi i tirkizno more – ovo mjestašce svojom ljepotom je konkurent najpoznatijim europskim gradovima. Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj smješten na istoimenom poluotoku. Ono po čemu je ovo mjesto jedinstveno, jesu brojni izvori termalne vode prema kojima je i dobio ime Česme (fontana) zbog velikog broja fontana na koje ćete nailaziti tokom posjete sa jedinstvenom arhitekturom. Nakon slobdnog vremena povratak u Izmir. Noćenje.

5. DAN, IZMIR – ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema aerodom u dogovoreno vrijeme. Po slijetanju u Istanbul, presjedanje na let za Sarajevo.

Included/Excluded

 • U cijenu je uključeno:
 • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo-Izmir-Sarajevo (via Istanbul)
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • 4 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u centru grada
 • Usluge pratioca grupe tokom boravka
 • Poludnevni obilazak Izmira u pratnji stručnog vodiča
 • U cijenu nije uključeno:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativni izlet
 • Putno-Zdravstveno osiguranje
 • Indiviudalni troškovi i napojnice

Tour Categories

City trips

Tour's Location

Created with Sketch. Izmir, Turska
Created with Sketch.
from 590,00 KM

Inquiry

Organized by

STours Agency

Member Since 2020

137 Reviews

You might also like